Február 22–25. között harmadik alkalommal rendezik meg a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt irodalmi eseményét, a Holtszezon Kortárs Irodalmi Fesztivált.

Holtszezon Kortárs Irodalmi Fesztivál.jpg
Fotó: VEB2023 EKF

A veszprémi rendezvényen négy napon keresztül, tíz helyszínen, több mint hetven programmal várják az irodalom szerelmeseit.

A fesztivál eredeti koncepciójához hűen a Holtszezon elsősorban az irodalom határműfajait mutatja be, legyen az krimi, fantasy vagy képregény. A vendégek között szerepel majd Varró Dániel, aki a Túl a Maszat-hegyen folytatását mutatja be, Harcsa Veronika és zenésztársai, ők Tandori Dezső és Sziveri János versfeldolgozásaival készülnek, de Lackfi Jánost, Grecsó Krisztánt, a 30Y zenekart és az Entrópia Architektúra zenekart is színpadon láthatják az odalátogatók.

A közönséget is bevonják majd, számos workshop – képregényrajzolás, street art, dalszöveg- és kreatívírás-műhely – várja az érdeklődőket. A Poket zsebkönyvek, a krimi és fantasy műfajai, valamint a Platon Karataev zenekar rajongói pedig külön tematikus helyszíneken fedezhetik fel régi és új kedvenceiket.

Az egyenlőség jegyében több program jelnyelvi tolmácsolással is elérhető, a vakok és gyengénlátók számára pedig képzett önkéntesek nyújtanak segítséget az egyes helyszíneken. A fesztivál legtöbb programja ingyenes, de néhány esemény látogatása jegyvásárláshoz vagy regisztrációhoz kötött. Bővebb információ a fesztivál honlapján érhető el.