Ezt hétfőn jelentették be az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.
A győztes Karikó Orsolya, a nagykőrösi Vanília & Gelarto Kézműves Cukrászat cukrásza lett, süteményét az egri vörösbor és a szilva ízének harmonikus párosítása jellemzi
Gyuris László, a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház cukrászmestere Nagyi kedvence fantázianevű alkotásában megjelenik a málnavelő, a fehércsokoládés pisztáciaropogós, a mascarpone mousse hibiszkuszvirággal és csipkebogyóvelővel, a piskóta pedig nem tartalmaz gabonalisztet.
Az eseményen bemutatták a díjazott Szent István-napi kenyereket. A két kategóriában meghirdetett verseny nyertese a Szent István-napi kenyerek közül a balmazújvárosi Balmaz Sütöde Kft. gulyáskenyere, az innovatív kenyerek közül pedig a mórahalmi Varga Pékség ásotthalmi üzemében készült batátás kenyér lett.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor