A Berettyán Nándor által rendezett produkció premierje 2020. augusztus 8-án volt Sátoraljaújhelyen. Az azóta eltelt idő alatt a Vándorszínház alprogramban utaztatott produkciót nagy sikerrel játszotta a társulat. Petőfi Sándor klasszikusát az ország számos településére sikerült elvinni, több mint 7000 néző tekinthette meg, köztük az Erzsébet-táborokban is nagy népszerűségnek örvendett a gyermekek körében.

Ahogy Szerb Antal írta Petőfi remekművéről: „A János vitéz az, amit az ember szeretne odaajándékozni külföldi ismerőseinek, hogy megérezzék a magyar népjelleg melegségét, humorát, semmihez sem fogható báját, hogy megérezzék a magyar szívverését. Ebben a műben csodálatosan együtt van a magyar föld valósága és a magyar lélek álma.” A Déryné-program a küldetésének megfelelően ezen értékeket kívánja minél több emberhez eljuttatni.

„Nagy öröm, hogy a János vitézzel ilyen szép, kerek számhoz érkeztünk, és most együtt tudjuk ünnepelni a jubileumi előadást. Nagy visszaigazolás ez számunkra mind a befogadó településektől, mind a közönség részéről. Munkánk során a legnagyobb motivációt a közönség elismerése jelenti és azok a pillanatok, amilyen a mostani is. Köszönjük, hogy együtt ünnepelhetjük ezt a kiemelkedő alkalmat, és köszönöm a társulatnak, hogy ötvenedik alkalommal is változatlan lelkesedéssel, odaadással és szakmai felkészültséggel állnak a színpadon” – mondta az előadáson Kis Domonkos Márk, a Déryné-program igazgatója.

A Déryné Társulat rendhagyó formában, bő egy óra leforgása alatt mutatja be Petőfi Sándor halhatatlan klasszikusát. Az előadás nem csupán az iskoláskorúak, hanem az egész család számára maradandó élményt nyújt lendületes, fiatalos játékmódjával.

Fotó: Molnár Luca