A koronavírus-járványra reflektál Géczi János, Likó Marcell és Vándorfi László DEkaMerON című előadása, amelyet a Pannon Várszínház november 26-án mutat be Veszprémben, a Hangvillában.

A darabról tartott szerdai veszprémi sajtótájékoztatón Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója elmondta: nem átfogó társadalmi, mentális körképet szerettek volna adni a koronavírus-járvány következményeiről, viszont kortárs alkotóként kötelességüknek érezték foglalkozni a pandémia hatásaival.

Az igazgató, aki egyben a darab rendezője is, hangsúlyozta: a DekaMerON című előadással nem Boccaccio hétszáz éves művének színpadi bemutatására készül a színház. A cél az, hogy egy összművészetiségen alapuló produkció jöjjön létre, amelyben új szövegek és zenék találkoznak kulturális tradíciókkal, toposzokkal, dalokkal, áriákkal, szövegekkel, és így jön létre tíz eljátszható történet.

A szöveget Géczi János írja, Likó Marcell pedig a hozzájuk fűződő dallamokat. Az egyrészes előadást tíz szereplő játssza, öt-öt fiatal nő és férfi. A koreográfus Hernicz Albert.

Nyitókép: a DekaMerON sajtótájékoztatója. Fotó: Gáspár Gábor