fbpx

A Jurányi Ház egy szelete a Poket automatákba költözik

A Színház a város kísérleti előadás-sorozat könyv formájában kerül be a zsebkönyveket forgalmazó automatákba.

Az összesen 18, egyenként 15 perc körüli előadások Budapest különböző pontjain játszódnak. Az olvasónak nincs más dolga, mint odamenni ezekre a helyszínekre, és átélni, ahogyan színdarabként új életre kelnek a minket körülvevő emberek, állatok, tárgyak és történések. Ehhez a kötetek nyújtanak kulcsot, a szövegek között rejlő QR- kódok segítségével érhető el a 18 előadás a város különböző pontjain.

,,A Poket kezdetek óta igyekszik olyan köteteket kiadni és olyan együttműködésekben részt venni, amik túlmutatnak az irodalmon. A közösségélményt keressük a megjelenő szövegeink által, és nagyon örülök, hogy egy hasonlóan közösségkereső csapattal létre tudtunk hozni egy olyan kötetet, amely a színház és az irodalom vonalvezetésével kilép a könyvből és aktív élménnyé válik” – nyilatkozta Vecsei H. Miklós, a Poket alapítója.

A Jurányi Ház és a Poket együttműködése két, kölcsönösen egymás munkáját szerető és figyelő folyamat gyümölcse. Hiszen mind a Poket közössége, mind a Jurányi csapata azon dolgozik, hogy egy olyan egymásra figyelő közeg alakuljon a holdudvarában, ahol valódi párbeszéd és alkotómunka folyhat.

„Talán minden embernek van egy bakancslistája azokról a dolgokról, amiket rövid- vagy középtávon szeretne megvalósítani. Az én listámon azóta szerepel az a szándék, hogy a Jurányi által jegyzett Poket-kötet is gazdagítsa az automaták kínálatát, amióta három évvel ezelőtt megkaptam az első magenta színű könyvemet a sorozatból. Sokáig kerestem azt a tartalmat, ami alkalmas a Poket és a Jurányi találkozásának megvalósítására – most megtaláltam a Színház a város projektnek köszönhetően” – mondta el a megjelenésről Rozgonyi-Kulcsár Viktória, a Jurányi vezetője.

A kötetet a JuNyári évadzáró Pikniken mutatja be Vecsei H. Miklós június 7-én 15 órakor a Jurányi teraszán.

A rovat további cikkei