fbpx

A kétszeres Grammy-díjas énekesegyüttes turnéja Magyarországon

A Filharmónia Magyarország szervezésében rendezik meg a The King’s Singers koncertsorozatát Magyarországon. A formáció március 16. és 20. között látogat el Budapestre, Szegedre, Veszprémbe, Pécsre és Sopronba.

Az 53 éves múltra visszatekintő együttes nevéhez több ezer koncert fűződik, utánozhatatlan hangzáskultúrájuknak köszönhetően fellépéseiket mindig telt ház és hangos siker kíséri.

A The King’s Singers 1968. május 1-jén alakult, amikor a Cambridge-i King’s College-ben frissen diplomázott karénekes hallgatók koncertet adtak a Queen Elizabeth Hallban, London déli parti központjában. Az együttes az évek során többféle felállásban énekelt már, csak egy másik név alatt, de ez a londoni debütálás egy öt évtizedes karriert indított útjára.

A tradicionális kórusrepertoár az alapítók vérében volt, de ami kiemelte őket a többiek közül, az a zenei sokoldalúságuk. Hetente jelentek meg a tévében főműsoridőben, kórusok által sosem énekelt populáris zenéket előadva. Angolos vonzerejüket a precíz zenei tudásukkal kombinálva megnyerték a közönség szívét világszerte. Az együttes rendszeresen koncertezett különféle színpadokon a londoni Royal Albert Halltól a sydney-i Operaházig, a Carnegie Halltól a Pekingi Előadóművészetek Nemzeti Központjáig és az amszterdami Concertgebuow-ig.

A formációban köszöntheti a közönség Patrick Dunachie kontratenort, Edward Button kontratenort, Julian Gregory tenort, Christopher Bruerton baritont, Nick Ashby baritont és Jonathan Howard basszust.

Az a cappella együttes magyarországi koncertjein a régi idők gyönyörű művei mellett olyan 20. századi „énekesmadarak” dalai is felcsendülnek majd, mint Freddie Mercury vagy Paul McCartney. A tavasz hírnökei mindig a legmagasabb szintű profizmussal állnak színpadra, ez garantált az öt hangversenyen is.

További információért kövessék a Filharmónia Magyarország Facebook-oldalát és a filharmonia.hu weboldalt.

Nyitókép: Filharmónia Magyarország/Rebecca Reid

x támogatott tartalom

A rovat további cikkei