Krausz Attila Tipli című kortárs regényéből Vidovszky György rendez ifjúsági előadást a Kolibri Pincében. A bemutatót március 13-án tartják. A Tipli, ahogy alcíme elárulja, személyes hangvételű (út)keresés.

Tipli, olvasópróba

Az előadás alapjául szolgáló regény olyan fiatalokról szól, akik bár a rendszerváltás utáni első években születtek, a lehetőségeik semmivel sem lettek jobbak, mint azoké, akik a hetvenes, nyolcvanas években kezdtek tudatukra ébredni: lerobbant lakótelep, kis fizetés, nagy rezsi, éjszakai műszak, elvált szülők. A fiatalok számára egyértelmű a képlet: itthon nincs lehetőség, csak nyugaton érvényesülhet az ember. A regényben megjelenő figurákat négy színész alakítja: Bárdi Gergő mv., Krausz Gábor, Nizsai Dániel és Kőszegi Mari mv.

Gimesi Dóra Emma csöndje című színdarabját Kuthy Ágnes állítja színpadra, az előadást március 21-én mutatják be a Kolibri nagyszínpadán. A színdarab első díjat nyert a Kolibri Színház kortárs magyar szerzők számára hirdetett meghívásos drámapályázatán.

Az Emma csöndje olvasópróbája

Az előadás – amellett, hogy érinti a környezetvédelem és a klímaváltozás égetően aktuális kérdéseit – egy különös, hétéves kislány, Emma történetén keresztül mesél az egyén felelősségéről, a barátságról és a bátorságról a kisiskolás korosztálynak.

Főszereplők: Alexics Rita, Bodnár Zoltán, Erdei Juli, Fehér Dániel, Megyes Melinda.

Nyitókép: Tasnádi István író és Vidovszky György rendező aTipli olvasópróbáján.