Január 31-én a világhírű Ethan Iverson, a Bad Plus billentyűse, a kortárs jazz megkerülhetetlen alakja ad koncertet a Budapest Jazz Clubban. Nem egyedül érkezik Magyarországra: játékát két hasonlóan tehetséges zenész, Thomas Morgan és Kush Abadey kísérik.

A kultikus Bad Plus zenekarból ismert billentyűs, Ethan Iverson tizenhét évig volt a „game-changing” formációként aposztrofált zenekar alappillére. A rockslágereket is megjazzesítő trió hatalmas sikerrel adott koncertet a Village Vanguardban és a Carnegie Hallban, illetve olyan formátumú művészekkel működött együtt, mint Bill Frisell és Joshua Readman.

Ethan Iverson a trióból 2017-ben vált ki, hogy saját művészi kiteljesedésére fókuszálhasson. Ennek gyümölcseként született meg 2022-ben az Every Note című albuma, melyen bőgőn Larry Grenadier, míg dobokon Jack DeJohnette kíséri.

Az ízig-vérig New York-i zenész Terence Blanchardhoz hasonlóan nemcsak élőben szerepel, de igazi jazz-tudós is: Do The Math néven futó weboldalán fellelhető több tucat interjú, esszé, értekezés a jazzel, valamint a klasszikus zenével kapcsolatban.

Január 31-én a Budapest Jazz Clubban két kiemelkedő zenész teszi teljessé játékát: a korábban Craig Taborn oldalán is szereplő Thomas Morgan bőgőn, míg dobokon az Emmet Cohen-féle lakáskoncert-sorozatban is emlékezetes produkciót nyújtó Kush Abadey dobokon kíséri.

További információ a koncertről itt található.

A képen balról jobbra Kush Abadey, Ethan Ivenson és Thomas Morgan. Forrás: Budapest Jazz Club