fbpx

A következő tanévben is Házhoz megy a Zenede

Indul a Házhoz megy a Zenede 2023–2024-es Kárpát-medencei turnéja, amelynek keretében harminc helyszínen hatvan előadást tartanak a Rock-Legendák és a Pop-Legendák könnyűzenei ismeretterjesztő előadásokból.

A program általános és alapvető célja a könnyűzene élő zenével, hangszereken való valós idejű zenei interpretálása és értékteremtő mivoltának bemutatása, a fiatalok zenei érdeklődése kialakulásának és fejlődésének elősegítése, illetve a hangszeres játék tanulásának ösztönzése.

A Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum a felnövekvő generáció számára kíván ablakot nyitni a zene sokszínűségére, és ösztönözni a gyermekeket a hangszeren való tanulásra az élőzene és a play-back-mentes muzsikálás reményében. Az interaktív előadások bemutatják a könnyűzene kialakulását, fejlődését az 1920-as évektől napjainkig, valamint annak hatását a mai kortárs klasszikus és populáris zenében egyaránt: különböző népcsoportok zenéjének és a jazz poliritmikus világának ötvözetét; a vokális zene európai hatását és a fúvós hangszerek összefüggését; az ütőhangszerek színes palettáját és a zenében betöltött helyüket.

Házhoz Megy A Zenede

Az előadásban combo formációban szólalnak meg a bemutatott művek, a produkcióhoz pedig hozzátartozik egy hangszersimogató is, ahol a gyermekek a könnyűzene hangszereit próbálhatják ki.

Fotók: Házhoz megy A Zenede

A rovat további cikkei