fbpx

A Közép-Európa Táncszínház nyitja a Sissi Őszi Tánchetet

A 11. Sissi Őszi Tánchéten november 19. és 25. között a Közép-Európa Táncszínház mellett elismert vidéki táncműhelyek mutatják be tudásuk legjavát.

A rendezvény házigazdája a Bethlen Téri Színház és rezidens társulata, a Közép-Európa Táncszínház (KET), amely idén is egy-egy előadással nyitja és zárja le a tánchetet. A Sissi Őszi Tánchét (SŐT7) a kerület névadója, Erzsébet királyné névnapja köré épül.

Az egyhetes rendezvénysorozat november 19-én a lengyel koreográfus, Magda Niedzielska Light Room című premierjével indul. Másnap a Bartók Táncszínház produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők, Lábnyom + Liselotte és a május címmel, november 21-én a Székesfehérvári Balett Színház mutatkozik be Idézőjelek című előadásával.

November 22-én a Tabán Szerb Folklórcentrum Egyesület az Őszi Tabán-koncert című előadását viszi színre, másnap a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium Néptánc Tagozatának Fóti körkép című estjét nézhetik meg az érdeklődők.

November 24-én az idei SŐT7 díszvendége, a Baross Imre Artistaképző Intézet mutatja be Szentivánéji álmodók című előadását, majd november 25-én a KET két ifjú titánja, Barna Krisztián és Dabóczi Dávid mutatkozik be az Ifjú Koreográfusok Fórumán, Dichotómia/HIM című koreográfiáikkal.

A fesztivál kísérőprogramja Dusa Gábor Nem mindig csak Budapest című kiállítása lesz a Bethlen Galériában, amely november 19-től január végéig látogatható.

A nyitóképen jelenet a KET Lábnyom + Liselotte és a május című előadásából.

A rovat további cikkei