Oberczián Géza 1961-ben született Budapesten. Erdésznek készült, de diplomát végül a gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett. Dolgozott tudományos kutatóként, volt dániai ösztöndíjas, kipróbálta magát reklámügynökségnél, végül rátalált a vállalati tanácsadás világára. Írni viszonylag későn kezdett, azelőtt „alkalmazott irodalmat” írt, dramatizált tréninggyakorlatok helyzeteit fogalmazta meg.

Ekkor vette észre, mennyi tapasztalata gyűlt fel az évek során, amikből lassanként történetek formálódtak. Jelenleg a Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatóságának megbízott vezetője. 2013 óta publikál kisprózákat neves folyóiratokban: Magyar Napló, Napút, Székelyföld, Palócföld, Liget, Pannon Tükör, Előretolt Helyőrség és mások. Első kötete, a Nógrádgárdonyi napló 2016 végén jelent meg, az Áramlás című kisregény pedig 2018-ban – mindkettő a Magyar Napló Kiadó gondozásában.

Új regénye, A küldöttek sodró lendületű, nagyszabású gondolatkísérlet: ökológiai-politikai krimi, mélyen átgondolásra késztető környezetvédelmi kiáltvány, a realitásokat is láttató utópia, egyben józan, bölcs hittel átadott bibliai parafrázis, nem utolsósorban pedig a szerző Nógrádgárdonyi napló című novelláskötetében megismert G filozofikus-misztikus alakja értelmezésének folytatása.

A szerző beszélgetőtársa Murányi Sándor Olivér író. A rendezvény támogatói a Magyar Írószövetség, a Kájoni János Megyei Könyvtár, a Bod Péter Megyei Könyvtár, a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár, Hargita Megye Tanácsa és a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal.

A kötetek a helyszínen kedvezményesen megvásárolhatók, a szerző dedikál.

Fotók: az író Facebook-oldala