fbpx

A kulturális szakma kerül terítékre a Primanima Academy programjában

Október 5. és 8. között rendezik meg a 10. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált Budaörsön. Idén valósul meg először a Primanima Academy, mely a fesztivállal párhuzamosan futó szakmai platform, amely kerekasztal-beszélgetéseket, mesterkurzusokokat foglal magában magyar és angol nyelven.

A programsorozat folyamán magyarországi és külföldi animációs alkotók tartanak mesterkurzusokat, és különböző területek szakemberei kezdeményeznek beszélgetést egymással az animációs szakma érdekvédelméről, az alternatív filmes és animációs oktatásról, a kulturális munkáról és a visegrádi országok gyerek- és ifjúsági tartalmairól.

Az esemény a Primanima fesztivál korábbi, már sikeresen megvalósított szakmai programjaiból nőtte ki magát, és továbbra is szervesen illeszkedik majd a céljaihoz, hiszen a fesztivál kezdetektől a fiatal animációs alkotók integrálódását segítette az animációs szakmában, továbbá a szervezők a generációk közötti párbeszéd erősítését is nélkülözhetetlennek tartják.

A teljes szakmai program ingyenesen látogatható, helyszíne a budaörsi BABtér. Akik nem tudnak személyesen eljönni, online közvetítés formájában is követhetik az eseményt, hiszen a szervezők célja, hogy mindenki hozzáférjen ehhez a tudáshoz.

Nyitókép forrása: Primanima Fesztivál

A rovat további cikkei