A galéria 30 éves történelme, folyamatos fejlődése és mai napig tartó kontinuitása, számos nonprofit projektje, konstans jelenléte és értékátörökítésre törekvő szellemisége egyedülálló a hazai színtér tekintetében.

A Legek című nagyszabású kiállítás a galéria állandó művészkörének alkotásaiból mutat be egy sokszínű, játékos válogatást. A legkisebb és a legnagyobb kép, a legtöbbet publikált, a legújabb alkotás, a legrészletgazdagabb, a legtovább készült, a legvörösebb, a legértékesebb… egyszóval a legek lesznek láthatóak a Várfok Galéria kivételes, több mint 1800 művet felvonultató raktárából válogatva.

Kiállításra kerül többek között Françoise Gilot legnagyobb, galériában található festménye, Ujházi Péter monumentális, 4 méteres Szőnyege, aatoth franyo vörös korszakának emblematikus „szívügyei”, Korniss Péter Anya és Bubája, Szirtes János különleges „kormos” képe a 80-as évekből, Orr Máté legújabb alkotása és Rozsda Endre több mint 10 évig készült főműve, A kékszakállú herceg vára.

Olvastad már interjúnkat a galéria történetéről?

A legeket a kabinetben berendezett A legkisebbek válogatása teszi teljessé, ahol a legkisebb, ritkán látott műveknek adóznak, bemutatva azt, hogy a minőségi művészet nem méretfüggő.

A teljes művészkört felvonultató jubileumi kiállítás az alkotók virtuóz technikai tudásáról, sokrétű gondolatiságáról, maradandó értéket létrehozó művészi nagyságáról tesz tanúbizonyságot és egyben hirdeti a Várfok Galéria történetiségét, életművekben gondolkodó eszmeiségét és minőség iránti elkötelezettségét.

Nyitókép: Ujházi Péter Szőnyeg című alkotása, forrás: Várfok Galéria