A magyar mesevilág kedvenc meséit a jelenleg legismertebb zenekarok és színművészek dolgozzák fel Szabó Simon színész-rendező ötletére.

2023 novemberében Heted7 Dalok címmel nagyszabású színpadi előadást mutatnak be a Papp László Sportarénában. Az ötletgazda Szabó Simon elmondta, olyan emberek közreműködését kereste, akik a saját komfortzónájukból kibillentve lelkesedni tudnak a feladatért, és a Magyar népmesék hallatán beindul a fantáziájuk. Az előadók újragondolva, különleges látványvilággal és zenés formában varázsolják színpadra a magyar mesevilág legszebb történeteit.

Akik már csatlakoztak: a Belga, Delov Jávor és a Random Trip, Beck Zoli (30Y), Elek Ferenc, Sena és Dermot (Irie Maffia), Balla Eszter, a Bagossy Brothers Company, Vecsei H. Miklós, Sub Bass Monster, Mc Kemon (Irie Maffia), Mc Columbo (Irie Maffia, Brains), Szabó „Emil Goodman” András (vizuális alkotóművész). A projektben részt vesz Boldizsár Ildikó író, meseterapeuta is.

A Bagossy Brothers gitárosa, Tatár Attila szerint az a legfontosabb, hogy ki tudjanak választani egy olyan mesét, melyet modernebb, zenés formában feldolgozva továbbadható a közönségnek, Balla Eszter pedig azt emelte ki, mennyire fontos a jelenlegi világban, hogy visszanyúljunk a klasszikusokhoz.

Nyitókép: a Bagossy Brothers Company. Fotók forrása: Heted7 Dalok