fbpx

A legszebb hangok gálája

Január 29-én, pénteken este fél nyolckor különleges gálaműsorra invitál a Pannon Filharmonikusok. A díjmentes élő közvetítés a Müpa színpadát és Rossini világát varázsolja az otthonokba.

Január 29-én, pénteken este fél nyolckor különleges gálaműsorra invitál a Pannon Filharmonikusok. A díjmentes élő közvetítés a Müpa színpadát varázsolja az otthonokba. A Rossini-gála ínyenc műsort kínál, amely garantáltan gondűző és lélekmelengető. Az előadás a MÜPA és a Pannon Filharmonikusok koprodukciója, és zenekar honlapjáról, Youtube-csatonájáról, valamint a Müpa honlapjáról érhető el.

A partnerek évekre visszamenően elkötelezték magukat a bel canto népszerűsítése mellett, és a korábbi estek sikere alapján ma már egyértelmű, hogy erős közönség szerveződött a műfaj köré.

Segítheti ugyanis az elmélyülést, és zenei ínyencséget jelent, hogy a műsort nem szakítják meg a cselekmény szerteágazó szálai és recitativók, hanem a méltán kedvelt tételek szoros egymásutánban követik egymást. A zenekar nem a zenekari árokban, hanem a színpadon játszik, a muzsikusok és énekművészek, valamint a karmester látványos összjátéka tovább emeli az élmény értékét.

Rossini gazdag életműve az olasz vidámság szimbólumává vált, ám nem lenne máig a repertoár kedvelt szelete az életmű, ha csupán olcsó bohózatokból állna. Mély gondolatiság, plasztikus emberábrázolás mélyíti a sziporkázó hangzást és virtuozitást. Ezen a hangversenyen nem egy Rossini-mű révén, hanem öt különböző operájának részleteit, nyitányokat és áriákat hallgatva találkozhatunk munkássága értékeivel.

A női szerepekben Láng Dorottya mezzoszoprán opera-énekesnőt láthatjuk, aki nemzetközi viszonylatban is elsőrangú művész, és a legnagyobb karmesterek vezénylete mellett, a világ legrangosabb énekversenyein, valamint színpadain bizonyította tehetségét. Horváth István tenor és Kálmán Péter bariton, basszbariton operaénekes lesznek a partnerei, akik szintén számos neves hazai és nemzetközi produkcióban szereztek rangos helyet az opera világában.

Az est karmestere egy fiatal német dirigens, Nikolas Maximilian Nägele lesz, aki több nemzetközi verseny díjazottja.

Az est műsorán szereplő egyik mű, az Olasz nő Algírban egyike a három leggyakrabban játszott Rossini-vígoperának, A sevillai borbéllyal és a Hamupipőkével együtt. Felhangzik részlet a Tell Vilmos és a Tankréd című operákból is.

Forrás: Pannon Filharmonikusok

A rovat további cikkei