fbpx

A Ludwig Múzeum és a Budapesti Metropolitan Egyetem idén is folytatja együttműködését

A METU tervezőgrafika szakos hallgatói a 2023-as tanévben is izgalmas projekteken dolgoznak együtt a magyar és nemzetközi kortárs művészeti alkotásokat bemutató Ludwig Múzeummal.

A Ludwig Múzeumban több alkalommal lehetősége nyílik az egyetemistáknak, hogy múzeumpedagógusokkal, kurátorokkal személyesen találkozzanak, akik inspirálják, segítik munkájukat. A fenntartható múzeuminformációs rendszer kidolgozását követően, amelyben a kiállításokon megjelenő szövegekre, kiállítási etikettekre és eligazító rendszerre dolgoztak ki fenntartható megoldásokat a hallgatók, jelenleg egy múzeumpedagógiai programokba kreatívan beépíthető játék tervezése a cél, amely kapcsolódik a Ludwig Múzeum gyűjteményéhez.

A hallgatók prezentációik alkalmával kapott visszajelzések alapján dolgozzák ki és makett formájában is bemutatják játékterveiket.

A múzeum tervei között szerepel a játék jövőbeni felhasználása, akár közvetlenül be is építheti a látogatói programok közé. A projektekhez kapcsolódó látogatások és prezentációk során a múzeum munkatársai és a hallgatók partnerként dolgoznak együtt, ezzel is elősegítve a fiatalok önálló gondolkodását, kreativitásuk fejlesztését, amelyet az egyetem fontos küldetésének tekint.

„Egyetemünk elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, kiemelt szerepet fordítunk hallgatóink tudásvágyának támogatására. A múzeummal való együttműködés tovább erősíti a kreatív, alkotói energiákkal közösen létrejövő, a társadalomra pozitív hatást gyakorló egyetemi munkát” – fűzte a fentiekhez Csizmadi Péter, a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kara dékánja.  

Fotók: Ludwig Múzeum

A rovat további cikkei