fbpx

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány segíti a rendezvények újraindulását

Megalakult a Magyar Turisztikai Program Alapítvány a rendezvényszakma tapasztalt és elismert szereplőinek támogatásával. Céljuk, hogy létrejöjjön egy, a rendezvények fejlődését segítő ökoszisztéma, legyen szó hazai kulturális és turisztikai rendezvényekről, fesztiválokról, konferenciákról, egyedi programokról vagy nemzetközi sportesemények megvalósításáról.

Első lépésként konkrét javaslataikkal az újranyitásra fókuszálva szeretnének segítséget nyújtani abban, hogy a rendezvények a biztonsági előírásoknak megfelelően indulhassanak újra, illetve hogy a közeljövőben pályázatok útján támogathassák az elmaradt vagy kárt szenvedett rendezvényeket. 

Magyarország a fesztiválok országa, szinte nincs az évnek olyan szakasza, ahol ne lenne valamely pontján ilyen jellegű rendezvény,

az elmúlt években pedig különösen megnövekedett ezek száma, gyakran számos program közül válogathatunk egyetlen hétvége leforgása alatt is. A tavalyi év éppen ezért a megszokott, gazdag programválaszték, zenei és művészeti fesztiválok, gasztro- és sportesemények, konferenciák, városi ünnepek nélkül szinte színtelennek hatott, érezhető volt, mennyire hiányoznak a nyárból ezek a rendezvények, hiszen a közösségi élmények éppúgy szükségesek a kiegyensúlyozott és boldog mindennapokhoz, mint az evés és az alvás.

A járvány így arra is rámutatott, hogy ezek a rendezvények szükségesek: nemcsak az emberek kulturális és szórakozási igényeit elégítik ki, de az iparág jelentősen hozzájárul a GDP-hez több ágazaton keresztül is, amelyek között csak az egyik a turisztika és a vendéglátás. A Magyar Turisztikai Program Alapítvány azért dolgozik, hogy ezeket a rendezvényeket biztonságos módon, de biztos léptekkel hozhassa vissza mindenki életébe. 

A Magyar Turisztikai Program Alapítvány alapítói és kuratóriumi tagjai a rendezvényközeg több szervezetének tudását csatornázzák össze

a Music Hungary Szövetségtől a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségén (MARESZ) át egészen a Magyar Olimpiai Bizottságig (MOB), illetve a rendezvényszervező és szolgáltató szektorig. 

Az alapítvány társelnökei Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója és a Music Hungary Szövetség Fesztivál szakosztályának vezetője, valamint Botond Szabolcs, a Visual Europe Group igazgatója. Kuratóriumi tagjai Dolina Tamás, a Moonlight Event Kft. ügyvezetője, Ernhaft Attila, a Művészetek Völgye Fesztivál ügyvezetője, Schmidt Gábor, a MOB alelnöke, dr. Fiák Krisztina, az MTÜ rendezvénykoordinációs osztályvezetője, Ganczer Gábor, a MARESZ elnöke és a Hungexpo vezérigazgatója, Rókusfalvy Gábor, a Roxer Kommunikációs Kft. tulajdonos ügyvezetője, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója, Lobenwein Norbert, a VOLT alapítója és Szabó László producer, a Magyar Sakkszövetség, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Zenei Menedzserek Egyesületének elnöke.

Részletek a Magyar Turisztikai Program Alapítvány weboldalán találhatók.

A rovat további cikkei