fbpx

A Magyar Zene Háza koncertkínálata már otthonról is elérhető

A növekvő igényekre válaszul a Magyar Zene Háza együttműködést indított az eSzínházzal, így mostantól telt házas programjaik egy része az eSzínház kiemelt programsávjában is elérhető minden érdeklődő számára, élőben és felvételről, a határainkon innen és túl egyaránt.

Az eSzínház az elmúlt három évben Magyarország egyik vezető  kulturális streaming platfomjává vált. A Magyar Zene Házával nemrég indult  együttműködésnek köszönhetően az eSzínházban elérhető zenés paletta tovább  bővült és színesedett olyan egyedülálló előadásokkal és koncertekkel, amelyek  korábban még nem voltak elérhetőek az online térben. Az együttműködés kezdete  óta már számos koncertet élvezhettek a nézők az intézmény kínálatából az  eSzínház felületén. Így például karácsony ünnepi hetében felvételről láthatták Snétberger Ferenc, Gilles Apap és a Mendelssohn Kamarazenekar előadását, április elején részesei lehettek a nagysikerű Random Trip élő közvetítésének, hamarosan pedig ugyancsak felvételről nézhetik vissza a  Ricsárdgír utolsó előtti koncertjét.

„A Magyar Zene Háza digitális térnyerése egy újabb mérföldkő az intézmény életében” – mondta Horn Márton, a Zene Háza intézményigazgatója. „A kezdetektől készültünk arra, hogy online is tudjunk tartalmat adni a követőinknek, egyrészt azért, hogy ezáltal a digitális tér felé is bővítsük a ház befogadóképességét, másrészt azért, hogy a vidéki és határon túli közönség felé is könnyebben elérhetővé tegyük programjait. A kialakított stúdió részben ezt a célt szolgálja, itt saját felszereléssel és stábbal rögzítünk és készítünk broadcast minőségű anyagokokat, felvételeket” – fogalmazott.

A jövőben a Magyar Zene Háza egyes koncertjei bármikor visszanézhetőek lesznek az eSzínház felületén, az említett események mellett megtekinthető például a Muzsikás 50 éves jubileumi estje, a Tálas Áron Trio Palya Beával és Szalóki Ágival egy estére összeállt formációja, valamint a WH: Shakespeare marad című előadás is.

„Ma már nem az a kérdés, hogy a digitális felfalja-e az analóg valóságot, hanem az, hogyan használjuk a kettőt párhuzamosan, egymást kiegészítve arra, hogy minőségi kulturális tartalmat kínáljunk a nézőknek” – fogalmazott Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője.

A Magyar Zene Háza koncertjei és zenei ismeretterjesztő programjai mellett Sou Fujimoto japán sztárépítész különleges épületét is elérhetővé teszi a digitális térben. A díjnyertes épületben mostantól bárki virtuális sétát tehet a -2 szinttől a koncerttermeken át az emeletig az intézmény honlapjáról is elérhető linken.

Fotó: Liget Budapest/Palkó György

A rovat további cikkei