fbpx

A Magyar Zene Házában mutatkozik be a Veszprém–Balaton 2023 EKF-projekt

Budapesten, a Magyar Zene Házában mutatkozik be a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa (EKF) program sokszínű zenei kínálata október 13. és november 12. között.

A Magyar Zene Házában Debrecen után Veszprémmel folytatódik a Város a Házban sorozat. Az Európa kulturális fővárosa címet elnyerő város első alkalommal ad ízelítőt Budapesten a kulturális évad hangulatából a Zene Házában megrendezett sorozaton.

A csaknem egy hónapon át tartó programsorozaton Veszprém sokszínű zenei élete, művészeti fesztiváljai, a városhoz kötődő sztárok, tehetségek mutatkoznak be.

Snétberger Ferenc gitárművész Gilles Apap hegedűssel, Likó Marci, a Vad Fruttik zenekar frontembere Géczi János költővel lesz egy színpadon, Hegedűs D. Géza színművész pedig Mendelssohn „oldalán” tűnik fel. A sorozat programjai a Zene Háza szellemiségét is tükrözik, hiszen nagy hangsúlyt kapnak a zenei felfedezések, a nagy találkozások a társművészetekkel, a jövő tehetségeinek bemutatása és az ismeretterjesztés sokféle műfajban és stílusban – hangsúlyozzák a szervezők.

„A Zene Házába tervezett sorozat a 2023-as Európa kulturális fővárosa fesztiválév előzetese. Ez a sorozat rendkívül fontos számunkra, hiszen a Magyar Zene Háza nemcsak Budapesté, hanem mindenkié, és mi azt is szeretnénk, ha mindenki magáénak érezné” – idézi a Magyar Zene Háza közleménye Batta Andrást, az intézmény ügyvezető igazgatóját.

Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 vezérigazgatója azt emelte ki, hogy Veszprém az UNESCO kreatív városok hálózatának részeként a Zene városa cím birtokosa, zenei, művészeti fesztiváljai régóta meghatározzák nemcsak a helyi, hanem az országos kulturális évadot is. Veszprémben nem csupán alkalomszerű zenei események valósulnak meg, hanem kidolgozott koncepciók alapján működő, sok éve létező, a helyi művészeti-zenei életre alapozó és azt egyben folyamatosan inspiráló, fejlesztő zenei események vannak jelen.

Nyitókép: Liget Budapest/Palkó György

A rovat további cikkei