A SzínházTV a Jurányi Ház Egy őrült naplója című darabjával debütál november 12-én este 19:00 órakor, ezután pedig minden csütörtökön 19:00-kor láthatnak élő színházi közvetítéseket a nézők. A közvetítések háziasszonya Kovács Patrícia színművész lesz.

A platform célja, hogy azok is részesei lehessenek az élő előadások varázsának, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak személyesen elmenni a színházba.

A 2020 novemberében induló SzínházTv-n a színházi előadások 24 órán keresztül lesznek elérhetőek, így az egész világon egy egész napon keresztül bárki bárhol megnézheti az előadást.

Jelenleg az Orlai Produkciós Iroda, a Katona József Színház, a Játékszín és a Centrál Színház darabjaira válthatunk jegyet a platformon.

A jövőben várhatóan még több színház előadásaival bővül majd a kínálat.

A Jurányi Ház, az Orlai Produkciós Iroda, a Füge Produkció és a Katona József Színház koprodukciója, a Bodó Viktor rendezte Egy őrült naplója előadás után november 19-én a Centrál Színház New York-i komédia, november 26-án pedig a Játékszín Hatan pizsamában című előadásai lesznek láthatóak csütörtökönként 19:00-tól a platformon.

„A SzínházTV megálmodásakor az motivált, hogy mindenkihez eljuttassam az élő színházi előadások élményét. Nagy reményekkel és szenvedéllyel dolgozunk a SzínházTV-n, és remélem, a nézőink is ilyen lelkesedéssel használják majd a platformunkat” – mondta Radnai Márk, a SzínházTV megálmodója.

A platform háziasszonya Kovács Patrícia színművész. Ő avatja be a nézőket az előadások titkaiba. A közvetítések előtt az aktuális előadáshoz kapcsolódóan egy pár perces bevezetőt láthatunk. A szünetben egy húszperces beszélgetés során kulisszatitkokat tudhatunk meg.

„Fantasztikus ötletnek tartom eljuttatni az előadásokat és a magyar kultúrát mindenki otthonába Amerikáról Ausztráliáig” – mondta Kovács Patrícia.

A streaming platformon az Egy őrült naplója, a New York-i komédia és a Hatan pizsamában előadásokon kívül megtekinthető lesz a Katona József Színház Jeanne d’Arc és a Játékszín A szőke ciklon című előadása, valamint az Orlai Produkciós Iroda Határátlépések, Second Life, avagy kétéletem és Hogy szeret a másik darabjai is.

Nyitókép: Hatan pizsamában. Fotó forrása: Játékszín