fbpx

A Marilyn Monroe-filmmel folytatódik a versenyprogram Velencében

A Blonde című Marilyn Monroe-film világpremierjével folytatódik csütörtökön este a 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramja.

Blonde. Ana de Armas as Marilyn Monroe. Cr. Netflix © 2022

Andrew Dominik filmjének főszerepét Ana de Armas játssza. A csaknem háromórás dráma Joyce Carol Oates életrajzi regényéből készült, és gyermekkorától a hollywoodi sztárságig kíséri a Norma Jeane Mortenson néven született, Marilyn Monroe-ként világsztárrá vált színésznő pályáját és magánéletét.

A Kubából származó Ana de Armas egy évig járt beszédtanárhoz, hogy felkészüljön a szerepre. A Blonde szereplőgárdájához tartozik még a Marilyn Monroe harmadik férjét, Arthur Millert alakító Adrien Brody és a második férjét, Joe DiMaggiót megformáló Bobby Cannavale is.

A velencei sajtótájékoztatón Ana de Armas elmondta: úgy érezte, mintha Monroe a közelükben lett volna a forgatás alatt. A filmet abban a lakásban forgatták, ahol Norma Jane felnőtt és abban a házban, ahol meghalt. A forgatás augusztus 4-én, a színésznő halálának napján kezdődött. A felvételek alatt végig érezte Monroe karakterének súlyát és szomorúságát, és ezt az érzést felhasználta a játékában – mesélte Ana de Armas.

Az új-zélandi rendező elmondta, hogy már egy évtizede foglalkoztatja a Marilyn Monroe-film terve, de amíg meg nem találta Ana de Armast, nem tudta elkészíteni. A Netflix-produkciót Brad Pitt Plan B produkciós cége készítette. A Blonde a streaming szolgáltató első olyan filmje, amelyet 17 év alattiak nem nézhetnek meg a mozikban.

A filmet szeptember 16-tól játsszák a kijelölt amerikai filmszínházakban, majd szeptember 23-án kerül a Netflix kínálatába.

Nyitókép: Ana de Armas Marilyn Monroe-ként a Blonde című filmben. Fotó: Netflix

A rovat további cikkei