fbpx

A MASZK Egyesület Őszi Kollekciója Szegeden

Nyolc független színházi produkcióval, kortárs táncelőadásokkal várják a közönséget péntektől a szegedi Régi Zsinagógában. Utoljára lesz látható Szegeden a Megyek utánad, Kulka János először áll a Régi Zsinagóga színpadára, de közkedvelt visszatérő művészekkel is találkozhat októberben a közönség.

Egészen furcsa témával indul az őszi szezon a Régi Zsinagógában: a Nézőművészeti Kft. A kézmosás fontosságáról című előadást viszi el Szegedre október 4-én, pénteken 19:30-kor. A darabot Scherer Péter vitte színre, a színpadon Katona Lászlót és Molnár Gusztávot láthatják a nézők, akik a higiéniai okfejtések mellett egyéb fóbiákról, a mértékletességről és az emberi érintkezések különböző megnyilvánulásairól is mesélnek.

Raymond Queneau Stílusgyakorlatok című könyvét vette alapul a Másik Produkció, az október 7-én, hétfőn 19:30-tól látható Stílgyak előadáshoz. Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor írta, rendezte és adja elő a variációburleszket, amely a 2019-es RS9 OFF független színházi fesztiválon a közönség szavazatai alapján a legjobb előadás lett, a zsűri pedig Jászberényi Gábornak ítélte a legjobb férfi színésznek járó díjat.

A kézmosás fontosságáról
Fotó: Torják Orsi

Október 13-án, vasárnap 19:30-tól látható két előadást is láthat a közönség: Kelemen Patrik Celesztin égi tünemény és Raubinek Lili Kelly című produkcióját.

A népszerű sikerkönyv, az Egy gésa emlékiratai című regény ihlette a Színház- és Filmművészeti Egyetem Az én szobám című előadását, amelyet Pécz Roland rendezett és Veszelovszki Janka negyedéves színészhallgató ad elő október 14-én, hétfőn 19:30-kor a Régi Zsinagógában.

Október 18-án, pénteken 19:30-kor játssza el utoljára a szegedieknek a „szerelmi leltárt”, a Megyek utánad című előadást Mészáros Béla, Kurta Niké és Baki Dániel, Dékány Barnabás rendezésében, az SZTE Őszi Kulturális Fesztiválján.

Árvácska
Fotó: Nagy Gergő

18 éven felülieknek szól a Dollár Papa Gyermekei társulat előadása, az Árvácska. Október 19-én, szombaton 19:30-kor adja elő a szegedi közönségnek a csapat, melynek egyik főszereplője Kulka János.

A MASZK Egyesülettel közös bemutatóként kerül színre, és egyszeri alkalommal lesz látható a megújult csapattal dolgozó k2 Színház produkciója, a „magzatMESE” műfaji megjelölést viselő Szittyahintő című felolvasószínházi előadás október 24-én, csütörtökön 19:30-kor a Régi Zsinagógában.

A k2-napok második produkciója Robert Merle Mesterségem a halál című regényéből született. A Hűséget Benkó Bence rendezte, és Domokos Zsolt, Gyöngy Zsuzsa, valamint Király Dániel játsszák október 25-én, pénteken.

Nyitókép: jelenet az SZFE Az én szobám című előadásából. Fotó: Éder Vera.

A rovat további cikkei