Musicalek, vígjátékok, zenés mesejátékok, koncertek várják a közönséget a Mézesvölgyi Nyár szabadtéri fesztiválon július 3. és augusztus 29. között Veresegyházon.

Idén ötödik alkalommal várja nézőit a Mézesvölgyi Nyár művészeti fesztivál. A Veres 1 Színház fesztiválját musicalpremierrel nyitják meg július 3-án:

Tasnádi Csaba a Pedro Almodóvar filmjéből készült Nők az idegösszeomlás szélén című darabot állítja színpadra.

A fesztivál programjában helyet kaptak a Veres 1 Színház kőszínházi vígjátékai, bohózatai is: az Acélmagnóliák, a Pletykafészek, az Anconai szerelmesek, a Csoportterápia és a Rövidzárlat (Black Comedy).

A Pannon Várszínház társulata a korábbi évek sikerei után idén a Hair című produkciót játssza július 14-én. A budapesti Játékszín népszerű vígjátéka, a Menopauza július 17-én lesz műsoron.

Bödőcs Tibor humorista Meg se kínáltak című műve Thuróczy Szabolcs színművész előadásában július 24-én szerepel.

Július 30-án a Veres 1 Színház a második premierjét tartja a Mézesvölgyi Nyáron. A társulat a Bohumil Hrabal népszerű regényéből készült Sörgyári capricciót mutatja be. Július utolsó napján a Győri Nemzeti Színház művészei a Simon Kornél által rendezett Primadonnák című bohózattal lépnek fel a rendezvényen. Kern András több alkalommal játszott már a fesztiválon. Augusztus 11-én az Orlai Produkció vendégjátékaként ismét Hernádi Judittal láthatja a közönség a Válaszfalak című vígjátékban.

A
gyermekes családokra is gondoltak a fesztivál szervezői: a Veres 1 Színház
produkcióját, az Óz, a csodák csodája
című zenés családi mesejátékot július 9-én és augusztus 4-én tekinthetik meg.
Emellett egy másik zenés mesejáték is várja a gyerekeket: a Kovács Róbert
vezette Görbetükör társulat előadásában augusztus 23-án A kiskakas gyémánt félkrajcárját mutatják be.

Július 19-én Presser Gábort és Karácsony Jánost a Csík Zenekarral láthatják egy új zenei fúzióban A Dal a Miénk című koncerten, amelynek vendége Kovács Kati lesz. Augusztus 7-én a Honeybeast lép fel.

Nyitókép: Hair – Pannon Várszínház. Fotók forrása: mezesvolgyinyar.hu