A Normafa Budapest egyik legkedveltebb kirándulóhelyeként a Normafa Síház Étteremmel együtt újult meg. Ennek apropóján közösségi fotógyűjtést szerveznek A mi Normafánk címmel, amely felidézi, kinek mit jelent Budapest egyik legkülönlegesebb természeti és kulturális helyszíne.

Az emlékgyűjtésre amatőr és profi fotósok képeit is várják december 30-ig.

A mi Normafánk egy kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató fotópályázat, ahol a beküldött képekkel mindenki megmutathatja, számára mit jelent Budapest egyik legkülönlegesebb természeti és egyben kulturális helyszíne. A színes családi történetek és baráti időtöltések színpadát? A Hegyvidék történetének, épületeinek és ikonikus helyeinek korlenyomatait? A főváros egyik egyedülálló természeti kincsének és élővilágának megörökítését? Vagy a nagyvárosi erdei sportolás egyik legjobb helyét?

A Normafa és a Normafa Síház Étterem megújulását ünneplő közösségi fotógyűjtésre amatőr és profi fotósok képeit is várják életkortól, lakóhelytől, foglalkozástól függetlenül. Minden résztvevő kategóriánként egy fotóval jelentkezhet december 30-ig. A résztvevők 3 kategóriában jelentkezhetnek: 2000 előtt készült archív fotóval; természettel vagy sporttal kapcsolatos felvétellel vagy életképpel; illetve teret, helyszínt, épületet ábrázoló képpel.

Január 15-én a pályázatra előválogatott fotókat öttagú zsűri bírálja el fotóesztétikai, történelmi-hitelességi és narratív szempontokat figyelembe véve. A szakmai zsűri döntése mellett a közönség által legjobbnak ítélt fotót is díjazzák; közönségszavazásra a Normafa Síház weboldalán lesz lehetőség január 17. és 31. között.

A pályázat fődíja egy 100 ezer forint értékű vacsorakupon a Normafa Síház Étterembe, emellett minden kategória győztese 50 ezer forintos kuponra számíthat. A közönségszavazás díjazottja 40 ezer forint értékben tölthet el egy vacsorát az étteremben.

A legjobbnak ítélt fotókból kiállítást szerveznek a Normafa Síház Étteremben, amelynek megnyitója február 15-én lesz, majd február 22-én az étterem weboldalán virtuális kiállítás is elérhetővé válik a legszebb emlékekből.

Kép forrása: Fortepan