Október 14. és 16. között újabb hét helyszínen rendez ingyenes koncertsorozatot Mozart műveiből a Concerto Budapest szimfonikus zenekar.

A Mozart Planet program őszi koncertsorozata Komárom-Esztergom megyébe és Pest megye több településére látogat el négy különböző műsorral. A Concerto Budapest zenekar művészei ezúttal hét helyszínen adnak ingyenes koncerteket Mozart műveiből október 14. és 16. között: Esztergomban a bazilikában és a ferences templomban különböző programmal, Zsámbékon, Veresegyházon, Pomázon, a Fóti Gyermekközpontban és Csobánkán. A Mozart Planet őszi programjában egy zenekari koncert és hat kamarazenei előadás szerepel.

Keller András és Magyarország egyik vezető nagyzenekara, a Concerto Budapest szimfonikus zenekar idén nyáron egy nyolchelyszínes balatoni koncertkörúton indította útjára a Mozart Planet programot, segítve a helyi közösségépítést is. „Az őszi folytatásban az ország újabb településein mutatkozik be a Mozart Planet, hét koncerthelyszínen szeretnénk elrepíteni közönségünket abba az ideális világba, ahol a klasszikus zene szépséget, harmóniát és felüdülést nyújt. A zene a legnagyobb adomány, az érzéseket nyelvi korlátok nélkül közvetíti, és nehézségek idején a lelki egészségünk megóvásában még nagyobb szerepet játszik” – fogalmazott a sorozatról Keller András, az együttes Kossuth-díjas zeneigazgatója.

Keller András és a zenekar művészei a klasszikus zenei koncertek ingyenes sorozatával nemcsak a települések kulturális kínálatát bővítik, hanem a társadalom számára fontos értékek közvetítésében is szerepet vállalnak. A zenekar szeretné lehetővé tenni, hogy az esemény alkalmat adjon a szervezőknek és a hallgatóságnak a helyi közösségek számára fontos ügyek felkarolására és támogatására, így ezen keresztül a Concerto Budapest is részesévé válhat a helyi közösségépítésnek.

A Concerto Budapest egyedülálló októberi koncerthétvégéje kiemelkedő művészeti élményt és hangulatos kikapcsolódást ígér minden korosztálynak. A részletekről itt lehet olvasni.

Fotó: Benkő Sándor