A Mai Manó Ház A műgyűjtés szenvedélye – Válogatás a Millot-Durrenberger gyűjteményből című kiállításához kapcsolódó tárlatvezetésre invitálja látogatóit február 9-én.

A költő így írt a kiállításról: „Népmesék alapmotívuma: azt add nekem cserébe az életedért, amiről nem tudod, hogy a birtokodban van.  Elsőre nem árulja el a net, hogy a zselatinos ezüst technika ad-e a konkrét tárgynak, a nagyításnak egyediséget. Egy elgörbült szöget nem dobunk ki. Gyűjtő abból a gazdagból lesz, aki szegénynek érzi magát. Kiállítás az, amin egy gyűjtő dicsekvésből elpazarolja az életét. Önreflexív optikai csalódások, letisztult térszemlélet és provokatív péniszek: szervezőelv a kaliberérzékenység. Vagy tessék, ha akarod, kedves látogató, az a szemérmetlenség közös a kiállított művekben-művészekben, amivel a látványt manipulálják, sőt belenyúlnak, a figyelmet a kép tárgyáról a képkészítés technikájára terelik.”

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail-címen lehet, a tárgyhoz kérik beírni: „Tárlatvezetés – február 9.”. 

Nyitókép: Henri Cartier-Bresson: Henri Matisse (30×40 cm, zselatinos ezüst nagyítás)