fbpx

A Music Hungary Szövetség gyűjtőoldalt hozott létre

A Music Hungary Szövetség gyűjtőoldalt hozott létre az ukrajnai háború miatt bajba jutottak segítésére – közölte a magyar zeneipar ernyőszervezete szerdán.

London, UK. Feb 26 2022. Protest Banners in the colours of the Ukrainian flag with the words ‘no war peace for Ukraine stop the war’ being held by protesters against Russia’s invasion of Ukraine

Mint írták, sokan jelezték, hogy szeretnének segíteni, illetve szerveznek olyan eseményeket, amelyek bevételeit felajánlanák erre a célra. A https://musichungary.hu/ukrajna/ gyűjtőoldalra minden ilyen esemény felkerülhet, bárki beküldheti a támogatói eseményének linkjét.
„A Music Hungary Szövetség és a VAMP, az Ukrán Élőzenei Szövetség kedden együttműködési megállapodást írt alá, hogy támogassák a Music Saves Ukraine kampányt. Utóbbi célja, hogy anyagi támogatást gyűjtve segítséget nyújtson zenészeknek, a zenei szektorban dolgozó kollégáknak és mindazon civileknek, akik a háború károsultjai” – szerepel a közleményben. A Music Hungary Szövetség támogatói együttműködésre lépett a Migration Aiddel is.

Kádár Tamás, a Music Hungary társelnöke kiemelte: a Music Saves Ukraine kampány segítséget és reményt ad a háború miatt bajba jutott kollégáiknak, barátaiknak. Oleksandr Sanchenko, a VAMP elnöke beszámolt arról, hogy humanitárius segélyközpontot létesítettek több, a szövetségükhöz tartozó helyiségükben Kijevben. „Jelenleg azon dolgozunk, hogy menekülteket támogató központokat is felállítsunk európai határainkon. Hálásak vagyunk mindazon kollégáinknak, akik támogatnak minket.”

Nyitókép: Shutterstock/Amani A

A rovat további cikkei