Különleges lehetőség nyílik fiatal énekeseknek a megmutatkozásra július 22-én Nagyváradon. Még június 30-ig jelentkezhetnek azok a pályakezdő fiatal énekesek a Musicum Laude meghallgatására, akik nemzetközi szinten is karriert szeretnének építeni.

Alessandro Di Gloria, a Teatro Massimo Palermo casting menedzsere
Alessandro Di Gloria, a Teatro Massimo Palermo casting menedzsere. Forrás: Musicum Laude

A Musicum Laudét a Partiumi Keresztény Egyetem magánének szakának szervezésében rendezik meg énekversennyel, mesterkurzusokkal és meghallgatással. A verseny jelenléti szakasza július 13. és 23. között zajlik majd, amikor az egyetemisták (18–26 évesek) és a fiatal énekesek (27–38 évesek) három különböző műfajban – dal, oratórium és opera – mérik össze tudásukat és tehetségüket. A megmérettetésre összesen három korosztályban várják a jelentkezőket, a legfiatalabbaknak (15–20 évesek, akiknek még nincs zenei felsőoktatási hallgatói jogviszonyuk) külön kategóriát hirdettek.

A július 22-i meghallgatáson a nemzetközi operaélet neves szakemberei előtt szerepelhetnek a jelentkezők. A zsűri tagjai: Luca Ceretta művészeti projektmenedzser, Lily Chavaillaz, a Tact Artists Management művészeti menedzsere, José Concepción, az Opera Fuerteventura művészeti igazgatója, Alessandro Di Gloria, a Teatro Massimo Palermo casting menedzsere, Michael Gruber művészmenedzser, az Opera4U igazgatója, Ioan Holender művészmenedzser, a bécsi Staatsoper egykori igazgatója, Kalle Koiso-Kanttila, a Kanttila Management vezetője, Kesselyák Gergely karmester, Katrin König, a Salzburger Landestheater opera igazgatója és Rareș Zaharia rendező lesznek.

A nemzetközi grémium előtti éneklésre még június 30-ig lehet jelentkezni a Musicum Laude oldalán.