Az elektro-swing felvételen az újragondolt zene mellett a szöveget is most hallhatjuk először magyar nyelven. A dalhoz a sorozathoz hű, parádés klip is forgott a díjnyertes rendező, Jimy J. Hollywood rendezésében.

December 3-án zárul a méltán sikeres és rendkívül izgalmas bűnügyi dráma, eredeti címén a La Casa de Papel. A kultikus jelenet, amikor is a vakmerő rablóbanda a Bella Ciao című olasz nótát énekli, hogy ünnepeljék a nagy pénzfosztás győzelmét, még a kevésbé fanatikusok számára is ismerős lehet. A világ minden táján egészen egyedülálló módon dolgozták már fel a dalt, és most először végre magyarul is találhatunk méltó verziót.

Az ötletgazda a magyar autentikus folklór zene színfoltja, a Swing á la Django volt, amelynek kiváló prímása, ifj. Sárközy Lajos másik együttesével, a Sárközy Gipsy Feverrel karöltve toborzásba kezdett, és összegyűjtötte a jobbnál jobb együttműködőket. Az impozáns formáció frontembere és egyben nagybőgőse, Lombos Pál emlékezett vissza a meghatározó pillanatra: 

„Az új dalunk egy igazi szerelemgyerek! Akkor fogant meg az ötlete, amikor Lotfi Begivel, Curtissel és Tarján Zsófival néhány hónappal ezelőtt az előző számunkra, a Gyémánt feldolgozására vettük fel a videót. Lali, Begi és én maradtunk beszélgetni a forgatás végén, és Lali felhozta kedvenc sorozatát, majd feltette a kérdést: miért is ne készülhetne a Bella Ciaóból egy magyar változat?”

A Fonogram-, MTV EMA- és Petőfi-díjas Lotfi Begi produceri keze alatt ért össze az ikonikus dal hazai változata, aki így mesélt a kollaborációról: „Amikor Laliék előrukkoltak az ötlettel, azonnal nekiláttunk az előkészületeknek, majd megkerestük Kökény Attilát és Burai Krisztiánt, akikkel közösen sikerült – reményeim szerint – méltó és modern magyar verziót készíteni ebből az örökzöldből.”

A nagy pénzrablás magyar projektjének videóját a Los Angeles Film Awards-díjas szakember, Jimy J. Hollywood rendezte, a zenészek pedig a sorozat főszereplőinek bőrébe bújtak, hogy Dalí-maszkban borzolják a kedélyeket.

Nyitókép forrása: a Swing à la Django Facebook-oldala