A koncerten találkoznak a stílusok, két klasszikus zenész, Banda Ádám hegedűművész és a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője, Balázs János zongoraművész kapcsolódnak be vendégként Pál István Szalonna és Bandájának virtuóz népzenei koncertjébe február 24-én a MOMKultban.

Pál István Szalonna és Bandája koncertje zenei utazás a Kárpát-medencében, saját múltunkban Székelyföldtől Gömörig, Kárpátaljától a Dél-Alföldig. A koncert az ezeréves határ őrzői, a csángók muzsikájával indul, és az utazás végén jutunk el egészen a nyugati határ kapujáig, az új stílusú rábaközi verbunkosok világáig. Az egész este műsora térben és időben mozgó zenei élmény, amely harmonikusan helyezi egymás mellé a régi, archaikus és az újabb stílusú világot.

„Régóta várunk erre a koncertre, hogy a közönségnek élőben is megmutathassuk a népzene erejét, azt az ősi, elementáris forrást, ami a közös múltunk. 2021-ben már fellépett nálunk Szalonna és Bandája, de akkor a lezárások miatt csak online közvetítésben tudtuk a közönségnek átadni az élményt. Nagy örömmel készülünk a közös koncertre, ami minden szempontból – nekünk, klasszikus zenészeknek és Szalonnáéknak is – rendhagyó lesz” – mondta Balázs János zongoraművész.

Nyitókép: Pál István Szalonna és Bandája. Fotó: Váradi Levente