December 2-án 19:30-kor a Premier Kultcaféban egy kortárs művészeti esten Pétery Melinda táncművész, Bojta Zsuzsanna énekművész és Ferencz Gabriella színművész saját műfaját képviselve, kreatívan együttműködve hozza létre az Ébredések című összművészeti produkciót. Az előadás a műfaját tekintve elektroakusztikus táncfantázia, mely Polcz Alaine Álomnaplója alapján Riederauer Richárd és Bojta Zsuzsanna Awakenings Project című albumának zenei anyagát dolgozza fel.

A zenei, szöveges és táncos elemek kapcsolatából felépülő előadás egy víziót, egy belső történést elevenít meg, melynek keretét Henry Purcell: Dido és Aeneas című operájából Dido két érzelmekkel, aggodalommal és gyötrelmekkel teli áriája adja. A történet Dido álomvilágban játszódik, a valóság és képzelet határainak elmosódásával.

Az elektroakusztikus feldolgozás az eredeti mű
tartalmi mélységének tiszteletben tartása mellett egy újszerű, sajátos
hangzásvilággal megtöltött zenei parafrázis, mely a korabeli hangszerek és a
mai sokszínű, igényes elektronikus hangzás elsőre egymástól talán távolinak
tűnő, mégis egymást jól kiegészítő találkozását jelenti. Az előadók egymás
alteregójaként folyamatos interakcióban jelenítik meg az „álmodó királynő” fizikai
és belső világát.

A három művészeti ágat, a színház-, zene- és táncművészetet ötvöző produkció középpontjában a nő belső világa áll, a születéstől, a szeretet, a szerelem érzésétől, a teremtéstől a szenvedéseken át az elmúlásig.

Az előadás a Köszönjük, Magyarország! program részeként valósul meg.