fbpx

A nyár végén rendezik meg a Városmajori Színházi Szemlét

Az augusztus 24-én kezdődő rendezvény versenyprogramjában az idén hat város nyolc népszerű előadása mutatkozik be.

Az évente megrendezett színházi eseményen az idén is vidéki és határon túli zenés, szórakoztató és klasszikus előadásokat láthat a közönség. A versenyprogramban a miskolci, győri és tatabányai, valamint a határon túli magyar teátrumok képviseletében a szabadkai, temesvári és nagyváradi színház produkciói kaptak helyet.

Az eredetileg júniusra meghirdetett programot, tekintettel az idei rendhagyó körülményekre, új időpontban, augusztus 24. és szeptember 11. között láthatja a közönség a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Az idei szemlét a tatabányai Jászai Mari Színház – Népház társulata egy autista fiúról szóló történettel nyitja meg, A kutya különös esete az éjszakában című darab Guelmino Sándor rendezésében augusztus 24-én látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A velencei kalmár

A Miskolci Nemzeti Színház társulata augusztus 26-án, a Mohácsi testvérek Shakespeare nyomán írt, a gyűlöletről szóló vígjátékával, A velencei kalmárral tér vissza a fővárosi szemlére.

A Győri Nemzeti Színház egy Agatha Christie-krimivel, a Váratlan vendéggel érkezik a szemlére augusztusban.

Szeptember elején a temesvári és nagyváradi teátrumok két-két előadása látható. Luigi Pirandello IV. Henrik című darabját, valamint Kokan Mladenovic Hattyúk tava újratöltve című művét két egymást követő estén, szeptember 3-án és 4-én mutatja be a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház. A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szép Ernő Lila ákác című darabjával érkezik a szemlére szeptember 7-én. A két utolsó szemlés előadás a nagyváradi Szigligeti Színház társulatának produkciója. Szeptember 9-én Heltai Jenő Naftalinját láthatja a közönség, a szemlezáró előadás pedig szeptember 11-én A mizantróp című darab, Novák Eszter rendezése lesz.

Lila ákác
Forrás: Szabadkai Népszínház

A szemle darabjait szakmai csapat válogatta az elmúlt évek legjobbnak ítélt, nem budapesti kőszínházi kínálatból, alkalmazkodva a városmajori színpad technikai lehetőségeihez.

A résztvevő előadásokat elbíráló szakmai zsűri több kategóriában oszt ki díjakat, a zsűri tagjainak névsorát későbbi időpontban közölik.

Nyitókép: A kutya különös esete az éjszakában, forrás: Jászai Mari Színház

A rovat további cikkei