Április 19-én és 20-án szervezi közös szakmai konferenciáját a szeptemberben indult komplex értékmentő és értékteremtő PajtaKult program és a Magyar Fesztivál Szövetség, Magyarország legnagyobb fesztiválszakmai szervezete.

A konferencián az épületek kulturális funkcióban történő megújulásának nehézségeit és lehetőségeit járják körbe, elsősorban a későbbi használat szempontjai szerint. Építész, néprajzkutató, gasztronómiai szakember és a kultúra számtalan területének művelője között zajlik majd a diskurzus a fellépő művésztől a fesztiválszervezőn át az épületeket üzemeltető intézményvezetőkig és a kultúra működését finanszírozó és támogatásán keresztül azt alakító politikusokig. Beszélgetések lesznek a pajtákról, azok megújulásáról, a fesztiválok és az épített örökség kapcsolódásáról, a működés alapját adó pályázati lehetőségekről. A konferenciaprogram mellett gasztronómiai élményekben és közös hajókirándulásban is része lehet annak, aki csatlakozik a szakmai programhoz.

Az esemény első napján bemutatkozik a PajtaKult csapata: megismerhetjük a küldetésüket, a pajtákban és egyéb régi ipari épületekben rejlő lehetőségeket kulturális, közösségi, gasztronómiai és építészeti szempontból. Az érdeklődők a Magyar Fesztivál Szövetség aktualitásairól, kultúrpolitikáról, a régi terekben szerveződő fesztiválokról és a hozzájuk kapcsolódó pályázati lehetőségekről hallgathatnak beszélgetéseket.

A konferencia második napján tartja tagjainak éves közgyűlését a Magyar Fesztivál Szövetség, ezzel párhuzamosan a PajtaKult programhoz kapcsolódva építészetről, illetve a magyarországi pajtákról lesz szó.

Nyitókép forrása: a PajtaKult Facebook-oldala