fbpx

A Pannon Filharmonikusok adakozókeddi felajánlása

A pécsi zenekar vallja, hogy egy olyan szervezettől, amely tevékenységével tömegekre tud hatást gyakorolni, elvárható, hogy közjót szolgáló szerepet is vállaljon.

Az adakozókeddről, vagyis eredetileg Giving Tuesday-nek nevezett, globálisan terjedő mozgalomról már sok információt és konkrét útmutatást kaphatunk az esemény magyarországi honlapján. 2017-től a NIOK (Nonprofit Információs és Oktató Központ) Alapítvány lett a #GivingTuesday mozgalom hivatalos magyarországi nagykövete.

„A nap, amikor az egész világ az adományozásért fog össze” – állítja talán túlzás nélkül a szervezet, amelynek az a célja, hogy adakozással, jótékony cselekedetekkel ellensúlyozza a fogyasztói társadalmat még több vásárlásra, felhalmozásra buzdító kereskedelmi kampányokat, a nagy vásárlások időszakában felhívja a figyelmet a rászorulókra, az elesettekre, a hátrányos körülmények között élőkre.

A Pannon Filharmonikusok csatlakozott a 2020-as #AdakozóKedd kampányához, és erre kéri a közönségét is. A zene legyen veled – Adventi felajánlás a Pannon Filharmonikusokkal kampány segítségével a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat gyermekotthonaiban és lakásotthonaiban élő gyermekekre akarják irányítani a figyelmet.

Arra kérik az érdeklődőket, hogy az adventi időszakban vásároljanak a a HVG Kiadó és a Pannon Filharmonikusok együttműködésében megjelent, szép kivitelű könyvből egyszerre két kötetet, kedvezményesen. Egyet mindenki ajándékba adjon valakinek, akit szeret, a másikat pedig ajánlja fel egy olyan kisgyermeknek, aki gyermek- vagy lakásotthonban nevelkedik. Ezt a kötetet a Pannon Filharmonikusok eljuttatja az érintett gyermekek számára. A két kötet ára hatezer forint.

A HVG kiadásában megjelent, Fantasztikus klasszikusok – Híres zeneszerzők izgalmas élete és legismertebb művei című kötet segítségével minden adakozó megüzenheti a nehéz sorsú gyerekeknek, hogy a zene mennyire fontos a teljes élethez. A kötetben elhelyezett QR-kód segítségével egy weboldalon keresztül meghallgatható a könyvben szereplő számos zenemű teljes verziója. A meghallgatásra ajánlott, online elérhető zenei betéteket a Pannon Filharmonikusok muzsikusai játsszák.

Nyitókép forrása: Pannon Filharmonikusok

A rovat további cikkei