November 3-án nyílik meg az Unknown III. című kiállítás Bereznai Tamás grafikusművész, Deim Balázs fotóművész és Drégely Imre fotóművész munkáiból a Hegyvidék Galériában.

Az Unknown III. egy organikusan fejlődő kiállítássorozat legújabb változata, ami a fotográfia eszköztárát használva alakít ki lehetséges világokat. A Bereznai Tamás, Deim Balázs baráti kettőshöz ez alkalommal Drégely Imre fotóművész, Deim Balázs egykori mestere is csatlakozik.

Ezzel – a nyilvánvaló esztétikai kapcsolaton és eszközhasználaton túl – az alkotók személyes viszonyát tekintve is folyamatosan evolválódik a kiállítás. Az alkotások fragmentumok, melyek minden alkalommal újrakontextualizálódnak. Egyesek kikerülnek, amiket újak, vagy épp ellenkezőleg, soha be nem mutatott, korábbi alkotások váltanak fel. A kiállítás tehát az emberi kapcsolatokból kibomló, a környezet és az idő által meghatározott, párhuzamos valóságok lehetősége.

A kiállítást november 3-án Fodor Balázs költő nyitja meg a Hegyvidék Galériában, aki a három kiállító művésszel (Bereznai Tamás grafikusművész, Deim Balázs fotóművész, Drégely Imre fotóművész) november 22-én tart tárlatvezetést. Az Unknown III. november 25-ig megtekinthető.

Nyitóképen Bereznai Tamás Mikori Tájak I. című műve (2021, plexi print, 47x80 cm). Forrás: Hegyvidék Galéria