A Recirquel Latin-Amerika első számú cirkuszfesztiválján, a CIRCOS-on lép fel június 21. és 23. között São Paulóban, ahol telt ház előtt mutatja be a Solus Amor című produkciót.

A Vági Bence által rendezett, kortárs táncot és cirkuszművészetet ötvöző produkció az első magyar előadás a fesztivál történetében, egyben ez a Solus Amor tengerentúli premierje. (Vági Bencével legutóbbi bemutatójuk, az IMA kapcsán készítettünk interjút.)

A Recirquel öt év után, korábbi chilei és kolumbiai turnéit követően tér vissza Dél-Amerikába. A 12 milliós brazíliai nagyvárosban rendezendő, tíznapos CIRCOS nemzetközi cirkuszfesztiválon négy kontinens 19 országának művészei lépnek fel,

a kulturális eseménysorozat programjában elsősorban újcirkuszi produkciók és fizikai színházi előadások szerepelnek.

A Recirquel a város legrangosabb és legmodernebb előadóhelyén, a Teatro Paulo Autran színházban lép fel június 21. és 23. között három alkalommal, az előadásokra pedig már elővételben elkelt az összes jegy.

A 2020-ban debütált Solus Amor a „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás, erejét korunk természet és a csoda utáni vágyódásából meríti. A hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül, miközben az akrobatika a káprázatot és az ámulatba ejtést szolgálja, a tánc pedig lehetőséget ad az önkifejezésre, a finomabb jelentésárnyalatok közvetítésére és a történetmesélésre.

„Az előadás nem egy történetet mond el, hanem többféle közelítésben azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet, megjelenítve annak különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, és mindenekelőtt azt az egyetlen és ősi hajtóerőt kutatja, amely időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt” – hangsúlyozza a társulat közleménye.

A produkció Magyarországon legközelebb július 24-én és 25-én lesz látható Vigántpetenden, a Művészetek Völgye Cirque du Tókert játszóhelyén, ősztől pedig a Müpa Fesztivál Színházában.

Jelenet a Solus Amor című előadásból. Fotó: Réthey Prikkel Tamás