Február vége óta számtalan ember élete vált bizonytalanná egyik pillanatról a másikra. A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ, az INspirál Cirkuszközpont, a BIAK, a Recirquel Társulat és a Balance Akrobatika & Torna Club összefogásának köszönhetően 114 cirkusziskolás gyermeknek és tanáraiknak van fedél a feje felett, étkezésük megoldott, és tanulmányaikat sem kellett feladniuk Magyarországon.

 A világhírű Kijevi Cirkuszakadémia, a Harkovi Cirkusziskola és több ukrán artista stúdió növendékei hónapok óta hazánkban tökéletesítik tudásukat. A cirkuszi világnapon a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál szervezőbizottsága támogatásával létrejött jótékonysági előadássorozaton mutatkoztak be először a cirkuszkedvelőknek. A remény gyermekei című cirkuszi előadásukkal a Fővárosi Nagycirkusz és a Nemzeti Színház közös produkciójában lépnek színpadra a Nemzeti Színházban.

Alina Pash

A jótékonysági esten a huszonöt tehetséges ukrán artista és táncos mellett fellép a Balance Akrobatika és Torna Club magyar válogatottjának párosa, valamint Alina Pash énekes. Az előadás díjtalanul látogatható.

Fotók: Frederic Nebinger