Szabó Soma karnagy az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban rögzített koncertet március 6-án láthatja és hallhatja a közönség.     

A reneszánsz korszak zenealkotásait megidéző műsorban többek közt Giovanni Pierluigi da Palestrina, Orlande de Lassus, Giovanni Gabrieli, Tomás Luis de Victoria, Carlo Gesualdo, Thomas Tomkins és William Byrd műveit adják elő a kórustagok. A hangverseny érdekessége és különlegessége a hangzáson túl az, hogy az online közvetítés során a nézőknek lehetősége lesz a 360 fokos térélmény kihasználására, kamerájukat saját maguk irányíthatják mobiltelefonon, tableten vagy számítógépen. Így a koncerten mind az énekesek, mind a templom belső tere teljes egészében pásztázhatóak lesznek.     

Az online közvetítés március 6-án este hat órától ingyenesen követhető a Cantemus kórus hivatalos YouTube-csatornáján és a www.cantemus.hu oldalon.     

Szabó Soma megjegyezte, a hangversennyel egy időben jelenik meg a kórus legújabb, Fresco című lemeze, mely a koncerten elhangzó műveket tartalmazza.

Nyitókép forrása: a kórus Facebook oldala