Negyedik Jazzkívánságműsor lemezét készítette el a Sárik Péter Trió. A formáció második alkalommal dolgozott át magyar pop-rock dalokat, valamennyit Falusi Mariann énekli. Az album bemutatója pénteken lesz a MOM Kulturális Központban (MOMkult).

A trió a 2018-ban megjelent első, „magyaros” anyaghoz hasonlóan ismét az elmúlt évtizedek hazai slágereiből válogatott, és ültette át azokat saját arculatára. A Jazzkívánságműsor magyarul 2. című lemezen tizenkét dal található, mindegyik más időszakból és más stílusból.

A CD-n Dés László három zenéje (Csepp a tengerben, Nagy utazás, Olyan szépek voltunk) is elhangzik, ezek korábban a Jazz+Az, Presser Gábor és Somló Tamás előadásában lettek slágerek.

Presser és Sztevanovity Dusán szerzőpárosa két dallal szerepel az anyagon: a Vigyél el!-t Katona Klári, az Ahogy volt, úgy volt című számot Zorán énekelte, mindkettő a nyolcvanas években született. Falusi Mariann az elmúlt évtizedben többször dolgozott együtt Presser Gáborral, 2017-ben közös lemezt jelentettek meg 13 dalunk címmel.

Felkerült az anyagra Kovács Kati (A régi ház körül), Balázs Fecó (Érints meg), a V’Moto-Rock (Várj, míg felkel majd a Nap), az R-Go (Bombázó), a Tátrai Band (Hajnali szél), a Kowalsky meg a Vega (Amilyen hülye vagy, úgy szeretlek), valamint az elmúlt években feltűnt előadók közül a Bagossy Brothers Company (Olyan ő) egy feldolgozott dala is.

Sárik Péter zenekara 2010-ben kezdte a Jazzkívánságműsor című koncertsorozatot a Budapest Jazz Clubban, az akkor indult havi klubjuk keretében.

 „Az eddig
feldolgozott közel kétszáz sláger közül szinte valamennyit a koncerteken a
közönség által megfogalmazott kívánságokra készítettük el. Nyitottak vagyunk
mindenre, de azért mulatós zenét nem fogunk dzsesszesíteni. Az átiratoknál
figyelünk arra, hogy a művek eredeti üzenete, hangulata megmaradjon. Emellett
fontos, hogy hozzátegyünk valami egyéni ízt, amitől új értelmet nyer a
szerzemény” – mondta Sárik Péter korábban az MTI-nek.

Az első Jazzkívánságműsor lemez 2012-ben jelent meg, a második két évre rá, mindkettő külföldi pop-rock slágerek dzsesszfeldolgozásaival. Az első anyag instrumentális volt, a másodikon szereplő dalok mintegy felén Micheller Myrtill énekelt. Az első magyar nyelvű válogatás 2018-ban készült Falusi Mariannal.

A 2007 óta működő Sárik Péter Trió, amelyben az alapító Sárik Péter mellett 2012 óta Fonay Tibor nagybőgős és Gálfi Attila dobos játszik, eddig kilenc stúdióalbumot készített. A következő, tizedik anyag, Bartók A kékszakállú herceg vára című operájának dzsesszátirata szintén megjelenik idén ősszel.

A 49 éves Sárik Péter dzsesszzongorista, zeneszerző két
évtizede meghatározó szereplője a hazai zenei életnek. Saját zenekari munkái és
közreműködései mellett három teljes anyagot írt a Recirquel Újcirkusz Társulat
darabjaihoz.

A Sárik Péter Trió Jazzkívánságműsor magyarul 2. című lemezét bemutató koncert a MOMkult előre meghirdetett, belépőjegyes, ültetett kulturális-művészeti eseménye, így védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

Nyitókép: Jazzkívánságműsor 2. Falusi Mariannal. Forrás: Baja város Facebook-oldala