A Studio 5 a mozdulatok nyelvén hozza közelebb a kortárs zenét a nagyközönséghez Táncjáték című estjével a Zeneakadémia Solti termében november 9-én.

A fiatal zeneszerzőkből álló Studio 5 (Bella Máté, Virág András Gábor, Szentpáli Roland, Kutrik Bence és Solti Árpád) célja a legtermészetesebb kapcsolódás megteremtése a közönség és a kortárs zene között, ezt szolgálják évről évre a Zeneakadémia Solti termében tartott tematikus koncertjeik is.

A Táncjáték című előadáson azt szeretnék megmutatni, hogy a balett, a tánc és a zene kapcsolata a 21. században legalább annyira élő, mint a francia udvari balett és az opera 18. századi összefonódása vagy épp Sztravinszkij és a Gyagilev-társulat 20. század eleji együttműködése idején.

A koncert műsora: Bella Máté: A pillangó álma, Virágh András Gábor: Triptichon, Solti Árpád: Seven SitCom Episodes, Szentpáli Roland: Melton 200, Kutrik Bence: The Mandelbrot Riddle. Az ősbemutatókhoz Kulcsár Noémi, Harangozó Gyula-díjas táncművész készített koreográfiákat a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóinak közreműködésével.

Nyitókép: Studio 5, fotó: Oláh Gergő.