Folytatódik az Orientale lumen sorozat: a Szent Efrém Férfikar idén tízéves sorozatának második koncertjét május 2-án otthonról követheti a közönség. Az ingyenesen megtekinthető élő közvetítés 19:30-tól látható az együttes YouTube-csatornáján, a Kultúra.hu közvetítésében.

„Az élet mindig belevisz olyan helyzetekbe, amelyeket azelőtt el sem tudtunk volna képzelni” – nyilatkozta Bubnó Tamás, az együttes művészeti vezetője. „Az idei húsvéti hangáhítat is ilyen: az Orientale lumen sorozat 42. hangversenyén ugyanis nem lesz vendégművész vagy együttes. Eddig mindig volt meghívott, a bizonytalan helyzet és a nyilvános esemény megtartásának csekély reménye azonban most egy önálló, teljes estet ígér a Szent Efrém Férfikarral, mégpedig online.”

Bűnbánati imák és a húsvéti örömöt árasztó himnuszok, motetták lesznek műsoron, harangimákkal tagolva. Örmény, ukrán és román énekek után a Szent Efrém Férfikarhoz oly közel álló Boksay János görögkatolikus liturgiájából is részleteket énekel az együttes. A műsor második felében kedves zeneszerző barátok kompozícióiból, feldolgozásaiból adnak elő: Fülöp érsek-metropolita, Csiky Boldizsár, Dukay Barnabás és Mohay Miklós szerzeményeit.  Ősbemutatóként hangzik föl Bubnó Tamás: Igazodjék föl... című zsoltárkompozíciója.

„Nagyon hálásak vagyunk, hogy az MVM támogatásának köszönhetően legalább online formában megvalósul a húsvéti hangáhítat” – mondta Bubnó Lőrinc, a férfikar másik művészeti vezetője.

A Szent Efrém Férfikar YouTube-csatornája ezen a linken érhető el, a közvetítést vasárnap oldalunkon is figyelemmel követhetik.

Nyitókép: Szent Efrém Férfikar