Budapest a kapcsolódásról szól – olvasható a felirat a Budapest 150 emlékév alkalmából készített installáción, amely először a Sziget Fesztiválon látható. A Lánchíd fontosságára és a főváros sokszínűségére reflektáló művészeti alkotást ezentúl forgalmas helyszíneken állítják ki.

A Budapest Brand nZrt. meghívásos pályázaton választotta ki Boldizsár Tamás és a New Edge konzorciuma művét. A pályázóknak olyan installációt kellett tervezniük, amely reagál Budapest 150. születésnapjára, a főváros történetére, illetve nemcsak esztétikai értéket hordoz, hanem használati funkcióval is rendelkezik. A pályázaton összesen négy tervező vett részt. A második helyezett a Fabrikációs Laboratórium Kft. – FabLab Budapest, a harmadik helyezett pedig a S39 Hybrid Design Kft. műve lett.

A nyertes installáción a főpolgármester, Karácsony Gergely üzenete is olvasható. A szöveg köszönti a fővárosba látogató turistákat, de a budapestiek számára is fontos sorokat tartalmaz. Összefoglalja a főváros 150 éves történetét, illetve a nemrég felújított és átadott Lánchíd meghatározó szerepét.

Az installáció a Sziget Fesztivál területén, a fesztivál teljes ideje alatt látogatható, később pedig forgalmas helyszínekre telepítik.