A Miskolci Nemzeti Színház épp az évadnyitó társulati ülés napján, augusztus 24-én ünnepelte megnyitásának 198. évét.

„Én azért is szeretek színházba járni, mert itt más dimenziója van az időnek, mintha teljesen megszűnne. A miskolciak 198 évvel ezelőtt akartak egy színházat, melyet most is akarnak és szeretnek. A híres helyi mondást, miszerint az nem miskolci polgár, akinek nincs az Avason pincéje, átfordítanám arra, hogy nincs miskolci polgár, akinek legalább egy meghatározó élménye ne lenne a Miskolci Nemzeti Színházból” – fogalmazott beszédében Veres Pál, Miskolc polgármestere.

Az előző évet sajnos a járványhelyzet határozta meg, azonban Béres Attila igazgató reményét fejezte ki, hogy az idei egy „normál” évad lesz.

„Úgy vélem, ennek a színháznak a legnagyobb ereje a társulat. Minden évadkezdés egy új lehetőség. Az erőnk eddig is abban rejlett, hogy a minőségre törekedtünk: az olcsóság helyett a komplexitásra, az egyszerű megoldások helyett a rétegzettekre” – mondta Béres Attila. „Azt kívánom magunknak, hogy minden munka legyen az a fajta összetettségre való törekvés, ami minket mindig is jellemzett” – zárta szavait az igazgató, aki ezután bemutatta a teátrum új tagjait: Béres Bence, Börcsök Olivér, Rudolf Szonja és Tegyi Kornél az idei évadtól csatlakoznak a társulathoz, Edvi Henrietta pedig meghívott vendégművészként lesz jelen a társulatban.

A teátrum a 2021–2022-es évadban teljesen új bérletrendszerrel várja a nézőket. Új bérletet elsőként – augusztus 26-tól szeptember 3-ig – azok a nézők vásárolhatnak, akik bemutatják a jegyirodában a 2019–2020-as évadra szóló bérletüket. A teljes körű bérletértékesítés szeptember 6-án, hétfőn kezdődik.