Áprilisban a Koponyánk, körülbelül című drámai látlelet látható Kecskeméten a Jászai Mari-díjas Kálló Béla rendezésében, míg májusban az Újvidéki Színház az Anna Kareninával invitálja a nézőket érzelmi utazásra.

„Egy igazán kivételes programsorozat a Színházi Olimpia, amelynek 2023-ban hazánk a házigazdája. Ez az esemény összehozza a világ színjátszását egy olyan műfajban, ahol látszólag áthidalhatatlanok a nyelvi korlátok. Mégis, immár tizedik alkalommal gyűlnek össze a társulatok a legkülönfélébb országokból, mert a köztünk lévő hasonlóságok sokkal erősebbek, mint a különbségek. Valójában egyetlen cél vezérel minden színpadra lépőt: hatni a közönségre. Megtiszteltetés számunkra, hogy 2023-ban a Kecskeméti Nemzeti Színház is befogadó színháza ennek az eseménynek, tehát részt vehetünk ebben a nagyszerű kezdeményezésben. Örömmel várjuk a nézőket az előadásokra! Legyünk közösen résztvevői ennek a világeseménynek!” – fogalmazott Cseke Péter.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház két előadást is otthonába fogad: április 25-én a Divine Comedy Company – Isteni Színjáték Társulat érkezik a Ruszt József Stúdiószínházba, akik egy magán rendkívül nagy súlyt hordozó, mégis az életnek fricskát mutató, komikummal telt történetet mesélnek el. A Koponyánk, körülbelül című előadást Kálló Béla Jászai Mari-díjas színész-rendező vitte színre Karinthy Frigyes jól ismert műve, az Utazás a koponyám körül nyomán.


6435525d6d01d23d3e977b74.jpg
Koponyám, körülbelül. Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház / Színházi Olimpia

Az Anna Karenina a Kecskeméti Nemzeti Színház nagyszínpadán az Újvidéki Színház előadásában látható május 23-án. A darabról a címszereplőt alakító Fülöp Tímea elárulta: a Dejan Projkovski rendezésében látható produkció egy mélységes, őszinte, emberi előadás, amely kifejezetten a karakterek legbelső érzelmi folyamatait mutatja be.

Nyitókép: az Újvidéki Színház Anna Karenina előadása. Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház / Színházi Olimpia