Az alapítvány 2017 óta szervez nyaranta kulturális programokat a klasszicista stílusban emelt, 19. századi belvárosi polgárház udvarán. A fellépők között többen is a szervezet által támogatott fiatal tehetségek, illetve az alapítvány korábbi díjazottjai.

Hagyomány, hogy minden évben Szegedhez kötődő alkotó, alkotók tárlatával indul a programsorozat.

Idén a jubileumát ünneplő Szög-Art tizenegy művészének 22 kisplasztikáját láthatja a közönség augusztus 21-ig. A fém-, fa- és kőszobrok alkotói: Beyer Volker, Brzózka Marek, Darázs József, Farkas Pál, Fritz Mihály, Kalmár Márton, Popovics Lőrinc, Sejben Lajos, Szabó Tamás, Szathmáry Gyöngyi és Székó Gábor. A tárlat megnyitóján az Argenteus Hangműhely koncertezik.

A különleges hangulatú Wagner-udvar kamara-előadások ideális helyszínéül szolgál. Július 7-én délután a gyerekeket és a fiatalokat várják. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bartók Béla Művészeti Karának együttese az ütőhangszerek világába kalauzolja a közönséget, a koncert után a megszólaltatott hangszereket kézbe is vehetik és kipróbálhatják a látogatók. A szoborkiállításon pedig egy képzőművész kíséri végig a gyerekeket.

Július 11-én este a Kosztándi Vonósnégyes muzsikál a Wagner-udvaron. A műsoron népszerű művek csendülnek fel, többek között a bécsi klasszikusok, Haydn, Mozart és Beethoven darabjai. Az esten föllép Szilágyi Annamária színművész, aki versekkel és prózai részletekkel gazdagítja a zenei élményt.

Július 27-én este 18 órakor az SZTE Bartók Béla Művészeti Karon oktató Bozóki Andrea és Pavlovits Dávid tanítványai, Krizsány Csenge, Horváth Bálint, Kollár Martin adnak gitárkoncertet. Az est különlegessége, hogy a programot úgy állították össze, hogy az végigkíséri a hallgatót a gitár és a gitármuzsika történetén, a hangszer 15. századi megjelenésétől a mai modern zenéig.

Nyitókép forrása: Facebook/Szegedért Alapítvány