A zenekar tájékoztatása szerint a szabadtéri zenei koncertek augusztus 8-án este Szolnokon, a Kossuth téren indulnak a Forever Broadway című nagyszabású produkcióval, amely az operettszínház művészeinek közreműködésével a musicalek világába kalauzolja el a közönséget.

A fesztivál ezt követően városrészi helyszíneken folytatódik: augusztus 14-én a kertvárosi zenés esten a műsor első részében a Szolnoki Szimfonikusok Ütőegyüttese lép fel, míg augusztus 27-én a Széchenyi városrészben, augusztus 29-én pedig Szandaszőlősön Balogh Sándor zeneszerző 50 perc alatt a Föld körül című művét hallhatják az érdeklődők, akik az ötvenperces előadás során különböző országok jellegzetes zenéivel, dallamaival ismerkedhetnek meg. A koncertek második részében Mozivarázs címmel különleges zenei összeállításban közismert filmek népszerű zenéiből kap ízelítőt a közönség.

A Tiszai rakparton augusztus 17-én a Neoton Classickal közös #NEMARADJOTTHON! koncertre nemcsak a komoly-, hanem a könnyűzene kedvelőit is várják. A Parti-Túra Fesztivál zárókoncertjét szeptember 10-én a Tallin városrészben tartják, ahol felelevenítik a zenekar 2019-es rakparti koncertjét: a tűz és a víz misztikumának remixe várja majd az érdeklődőket. További információ a zenekar honlapján, a www.szolnokiszimfonikusok.hu-n, valamint a www.facebook.com/szolnokiszimfonikusok közösségi oldalon olvasható.

Kép forrása: a Szolnoki Szimfonikusok Facebook-oldala