fbpx

A sztepptánctól a néptáncig

Tánc- és mozgásművészeti minielőadással, gyermekprogrammal, performanszokkal és táncházzal várja az érdeklődőket október 17-én a Nemzeti Táncszínház a Millenárison.

Az egész napos esemény résztvevői megnézhetnek egy jelesített magyar nyelvvel feldolgozott inspirációt a Várkonyi Csibészek zenekar Lekapcsolom a villanyt című gyönyörű dalára, de akár ki is próbálhatják magukat az ír tánc és az amerikai sztepptánc területén is. A szervezők különleges, nyomot hagyó párkapcsolati társasjátékra is hívják a közönséget, ahol a tánc mellett a festészet is fontos szerepet kap majd.

A program rendhagyó helyszíneként a hathektáros Millenárist választották, ahol a művészek betáncolják az egész teret, így Közép-Európa legnagyobb, háromdimenziós függőkertje is táncparketté válik majd, ahol egy interaktív, tér-specifikus, improvizatív előadással várják a nézőket.

A különleges kortárs performanszok mellett a flamenco, a tangó és a magyar néptánc is színesíti a programot. Mindezeken felül a legkisebbeket egy indiai textilmesére invitálják, és a különlegességek iránt érdeklődők pedig egy a természet hangjai által inspirált szólót láthatnak Budapest legmodernebb pihenőparkjában.

A nap két házigazdája Stohl Luca táncművész és Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója lesz.

Nyitókép: Pirók Zsófia – Flamenco Mágia. Fotó: Németh Mihály

A rovat további cikkei