A Tánc Fesztiválja 26 esztendeje a magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozója, amely a kezdettől fogva magához vonzza a társművészeteket.

6537c6ee6c81afb6152f0d70.jpg
Jelenet a Szegedi Kortárs Balett Lánglelkű című előadásából

A színházi tereket kitágítja, utcák, épületek, civil közösségek fogadják be, játsszák és élik meg produkcióit. A Pannon Várszínház rendezte fesztivál célja, hogy Magyarország és Európa kiemelkedő együttesei jelenjenek meg Veszprémben. 

Május 29. és június 2. között a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér, az Agóra Veszprém, a Művészetek Háza, valamint a Foton Audiovizuális Centrum ad teret a különböző programoknak.

A fesztiválon számos rangos együttes és produkció látható, köztük a Szegedi Kortárs Balett Lánglelkű című produkciója, a Compagnie Mossoux-Bonté Les Arrière-Mondes című előadása, valamint Anton Lachky legújabb, a Közép-Európa Táncszínház művészeire megálmodott koreográfiája, az Ageless Generation. A programban szerepel a Gangaray Dance Company, Krisztik Csaba és Földeáki Nóra, Fehér Ferenc és Pál Zoltán, a TranzDanz, valamint Góbi Rita Társulata. A zárógálán a Forte Társulat és a Dador Projekt Zenekar Concordia című előadása látható.

A szakmai zsűri tagjai Fuchs Lívia tánctörténész és kritikus, egyetemi docens, Hegyeshalmi László festőművész, grafikus, valamint Pongor Ildikó Kossuth- és Liszt Ferenc- díjas táncművész, kiváló és érdemes művész, az Operaház örökös tagja, mesterművész, a Halhatatlanok Társulatának tagja, a zsűri elnöke.

Részletek az eseményről itt.