Szeptember 6. és 10. között rendezi a veszprémi Pannon Várszínház – immár 22. alkalommal – A Tánc Fesztiválja nevű programot. A magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozóján a neves szakmai zsűri mellett a közönség előtt is megmérettetnek a társulatok.

Idén premierrel jelentkezik a Feledi Projekt és a Közép-Európa Táncszínház is. Ismét részt vesz az eseményen a Pécsi Balett, a Bozsik Yvette Társulat, a Szegedi Balett, a Duda Éva Társulat és a Frenák Pál Társulat is. Szerepelni fog négy, Imre Zoltán Program által támogatott produkció, köztük Oberfrank Réka & Horváth Nóra, a Zadam Társulat és a Gangaray Dance Company előadásai.

A zárórendezvény Kulcsár Noémi – Tellabor Társulat Sok hűhó semmiért című előadása lesz, amelyben a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói is közreműködnek.

Mivel a koronavírus-járvány miatt szeptember 1-től külföldi állampolgárok nem léphetnek be Magyarország területére, a szeptember 7-re tervezett francia Adrien M & Claire B Hakanaï című, és a szeptember 9-i Nemzeti Táncszínház Csillagok találkozása című nemzetközi táncgála előadását nem tartják meg.

A francia együttes hozzájárulásával az Equinoxe – amely a Hakanaï élőzenével kísért előadásának felvétele – az előadás eredeti időpontjában, a Hangvilla nagytermében kivetítve, térítésmentesen megtekinthető lesz, valamint követhetik online, A Tánc Fesztiváljának Facebook-oldalán.

A fesztivál történetében először a közönség online, élő adásban is követheti a produkciók java részét.

Idén a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér, a Veszprémi Petőfi Színház, az Agóra Veszprém Kulturális Központ és a Latinovits-Bujtor Játékszín ad otthont a fesztiválnak.

Nyitókép: a Pécsi Balett Belső vonzás című előadásának jelenete, fotó: Mihály László