fbpx

A télre bezáró Szkéné és MU előadásait más színházak fogadják be

Januárban és februárban az energiatakarékossági intézkedések miatt zárva lesz a Szkéné és a MU, de előadásaik továbbra is láthatók.

A Műegyetemre is vonatkozó energiatakarékossági intézkedések a Szkénét is érintik. Bár a színház januárban és februárban zárva lesz (február 22-én nyitnak), az előadások nem maradnak el.

A Jurányiban játsszák Szivák-Tóth Viktor Fényeskedjék neki című darabját, amely egy őszi ősbemutató, a III. Richárd betiltva című Matei Vişniec-művet, a Vádli Alkalmi Színházi Társulás előadását, amely azt feszegeti, hogyan torzít el a félelem, a megfelelni akarás, a túlélési ösztön; továbbá a Hol a színészünk? című produkciót, amelyben a Nézőművészeti Kft. mutat etűdöket színházi világunk állapotáról.

A színészi létezést boncolgató darab kapcsán Scherer Péterrel beszélgettünk. Az interjú itt olvasható.

A Forte Társulattal két helyszínen is találkozhatnak: az Apró, véres balladák a Trafóban, míg legfrissebb bemutatójuk, az Akár Akárki, Borbély Szilárd drámája a Jurányiban látható.

Februárban a Vádli produkciója, a Caligula helytartója, illetve Háy János drámájából készült Elem a Radnóti Színházban lesz műsoron.

Háy János decemberben volt Mi lenne, ha…? podcastunk vendége. A beszélgetés itt hallgatható meg.

A MU Színház előadásai 2023 januárjában és februárjában átköltöznek az online térbe. A kávézó zárva lesz, de az edukációs tevékenység folytatódik, a koprodukcióban készült előadások, köztük a K utazásai a Vígszínházban, repertoáron maradnak. A közönséget márciustól várják ismét a Kőrösy József utcában.

Nyitókép: Mucsi Zoltán és Scherer Péter a Hol a színészünk? című előadásban. Fotó: Mészáros Csaba

A rovat további cikkei